BANDS

Jess - John Mayer Tribute - Patrick le Duc - Rockalicious - A-meezing Sessie - Say Keys - Voor Alsnog Live - Hot Sushi - The Six Ties

Kijk bij 'media' voor audio-files en YouTube-filmpjes van deze bands


Jess

Bio
Pop met een flinke scheut blues, soul en jazz. Tja.... Beter gezegd: Jess is de Bridget Jones van de popmuziek met teksten die tot ieders verbeelding spreken, of het nou gaat over l'amour (lees: de eeuwige zoektocht daarnaar), wel of niet stoppen met roken, dromen of wijn.

Bezetting:
Jess: vocals, toetsen
Pitt de Jongh: basgitaar
Bart Meuwese: elektrisch gitaar
Joop Janssen: acoustisch gitaar
Irma van Pamelen: backing vocals
Chantal van der steeg: Backing Vocals
Edwin van der Burgt: drums

Meer info:
website - myspace - hyvesJohn Mayer Tribute

Bio
Het John Msayer Tribute is begonnen als het Fruity Mayer Trio. De leden van Fruity Mayer vonden elkaar op de Rock Academie en deelden een liefde voor de muziek van John Mayer, in het bijzonder het album Try van John Mayer Trio met Pino Paladino op bas en Steve Jordan op drums. Daarom werd besloten om dit album te gaan coveren. Wat begon als een eenmalig project is uitgegroeid tot een John Mayer Tribute, die zowel in kleine acoustische setting, als grotere semi-acoustische bezetting als volledige versterkte bandbezetting alles van John Mayer spelen wat het publiek wil horen.

Bezetting:
Rutger Dijkhuizen alias 'Fruity': vocals, gitaar
Bram Doreleijers: Gitaar
Pitt de Jongh: Bas, backingvocals
Wisselend: Toetsen
Edwin van der Burgt: Drums

Meer info:
myspacePatrick le Duc

Bio
Patrick le Duc is een zanger/gitarist uit Goes. Vergezeld van een goede dosis emotie en een groot hart schrijft hij liedjes met invloeden van Gemma Hayes, Tim Christensen, Lenny Kravitz, the Counting Crows, en vele andere echte songwriters en bands. Zelf ziet hij zijn liedjes tussen folk en rock

Bezetting:
Patrick le Duc: vocals, gitaar
Angelo de Rijke: gitaar, backingvocals
Kai Liebrand: Bas, backingvocals
Edwin van der Burgt: Drums

Meer info:
website - hyves

 


Rockalicious

Bio
Met grote blijdschap geven wij kennis van de opstanding van de stoerste en meest sexy rockcoverband sinds jaren, en we noemen haar Rockalicious! Sensationeel, superspicy en swingend brengen zij power en pit waar geen ontkomen aan is. Met 3 rockchicks op zang en begeleid door een al even rebelse band stuwen ze elk feest tot ongekende hoogtes dankzij een heerlijk repertoire vol rockhits van toen en nu, van Janis Joplin tot Kaiser Chiefs en van AC/DC tot Kings Of Leon. Tel daarbij een groot aantal opvallende Medleys (80’s Rock, Ladies Rock, Lenny Kravitz, Grunge, etc.) en een swingend feest der herkenning is onontkoombaar. Check vooral het hun repertoirelijst om zeker te weten dat je met Rockalicious n van de coolste en meest opwindende rockcoverband van Nederland in huis, tent of zaal haalt!

Meer info:
websiteA-meezing Sessie

Bio
In deze zangsessie is het mogelijk om een zelfgekozen nummer te zingen met live-begeleiding van de vaste muzikanten in de band. Hierbij is van alles mogelijk! Van stevige rock, gevoelige soul tot swingende funk; vrijwel alle stijlen worden gespeeld door de band en jij neemt hierbij de leadzang voor je rekening. De teksten krijg je op een scherm. Omdat er per nummer gewisseld wordt van zanger of zangeres staat ‘De Ameezingsessie’ gegarandeerd voor een zeer gevarieerde en muzikale avond!

Bezetting:
Margot Zoer: Host, vocals
Bram te Kamp: Gitaar
Kai Liebrand: Bas
Roel van den Nieuwenhof: Keys
Edwin van der Burgt: Drums

Meer info:
websiteSay Keys

Bio
D'Harrie is een project van toetsenist Wim Cooijmans en zanger Harrie van Grinsven, die regelmatig in kroegen met zang en piano liedjes ten gehoren brachten. De laatste tijd drum ik af en toe met ze mee en is het een soort van Crazy Piano's sfeertje.

Bezetting:
Harrie van Grinsven: Vocals, keys, gitaar
Wim Cooijmans: Keys
Edwin van der Burgt: DrumsVoor Alsnog Live

Bio
Voor Alsnog Live is de naam van het muzikaal collectief rondom dichter Martijn Neggers uit Tilburg. Hun muzikale schepsels hangen in het midden tussen gedichten op muziek en echte liedjes.

Bezetting:
Martijn Neggers: Poezie
Geurt Engelsman: Bas, backingvocals
Will Theus: Gitaar, accordeon, backingvocals
Maarten van Otterdijk: Gitaar, backingvocals
Tijn Driessen: Keys, backingvocals
Edwin van der Burgt: Drums

Meer info:
websiteHot Sushi

Bio
Hot Sushi: in 2006 de naam van een rockopera genitieerd door de frontlady van deze formatie. Nu de naam van haar band die nog steeds sporen achterlaat van de rockopera met het geluid uit de jaren ’70, waar zij zich ook anno 2010 door laat inspireren. Bands als Pink Floyd, The Who, Queen, maar ook zangeressen als Blondie, Janis Joplin en Beth Hart zijn een grote inspiratiebron.Tekstueel kent de muziek een persoonlijke ondertoon die nog meer diepte krijgt door haar vocale overtuigingskracht. Hot Sushi is puur, rauw en raakt.

Bezetting:
Suzanne van Amelsvoort: Vocals
Kai Liebrand: Bas
Igor Sekulovic: Gitaar
Remco van Zandvoort: Keys
Irma van Pamelen: Backingvocals
Natasja den Toom: Backingvocals
Edwin van der Burgt: Drums

Meer info:
websiteThe Six Ties

Bio
The Six Ties is een 60's revivalband. Sporadisch treden we met deze band op om de sixties te laten herleven. Niet alleen de allergrootste bands als The Beatles komen aan bod, maar ook Motown-acts, Elvis Presley en beatbands als de Zombies en The Hollies komen voorbij, waarmee het volledige oeuvre van de 60's zo'n beetje wordt neergezet.

Bezetting:
Nienke Lohuis: Vocals
Marlon Penninkhof: Vocals
Jesse Klaasse: Gitaar, backingvocals
Thijs Schrijnemakers: Keys
Joost van Haaren: Bas
Edwin van der Burgt: DrumsVerleden

In het verleden heb ik gewerkt met o.a. de volgende artiesten/bands/projecten:
Shifted
Landmark 105
Does
Why George?
Sean Walsh Band
The Jacks
Rutger
Gitta
Ana Criado
Coverband Klaarwakker
Blast Phemous
Vicky and the Violence
Irma
Yildiz Giez
Karen Mc Dermott
De vrouw die tegen de deur aanliep (theatervoorstelling)
Coverband Lekke Band
Chili con Fusion
Jacques Marsmans
Zonder Twijfel
aMuse (Muse Tribute Band)
Coverband De Blitz
Coverband Midnight Run
Hurricane Bob
Meecrob
Vage Vleugels
Nancy Ginindza (UK)
Ambitious Entertainment Drive In Shows
Sive (IRL)

En talloze bezettingen binnen mijn studie aan de Rock Academie