BIO


 

Edwin begint op zijn 7e op kleine trom bij de plaatselijke drumband. Als snel wil hij meer en breidt zijn kleine trom uit tot een drumkit en gaat ook drumlessen nemen. Dit leidt tot een periode van vele bandjes in het pop/rock circuit met voornamelijk eigen werk. Al die tijd heeft hij les van Tonn van de Veerdonk bij drumschool Rhythm Impact in Berlicum. Aan het eind van de middelbare school stopt hij met lessen en gaat bouwkunde studeren aan de TU/e, Totdat Tonn hem vraagt om bij hem les te komen geven. Al snel blijkt dat bij muziek toch echt zijn passie ligt en hij stopt acuut met zijn studie om zich volledig op muziek te gaan richten.

In 2005 gaat hij dan studeren aan de Rock Academie in Tilburg, waar hij les krijgt van o.a. Arthur Lijten, Koen Lieckens, Hans van den Hurk en Rene Creemers. Daarnaast volgt hij ook nog enkele lessen aan het Rotterdams Conservatorium bij Joost Kroon en Remco van der Sluis. Naast zijn studie speelt hij zich een slag in de rondte in de meest uiteenlopende bezettingen. Van heftige bluesrock tot superintieme singer-songwriters. Hij ontwikkelt zich in deze periode tot een ongelooflijk veelzijdig drummer in zowel het eigen werk als het cover-circuit. In 2009 studeert hij hier af als sessiemuzikant en gaat vervolgens door met wat hij al deed; lesgeven en spelen, heel veel spelen.

In 2011 brengt de liefde Edwin naar Belgie. Hij verhuist van Tilburg naar Gent en begint daar met lesgeven bij muziekschool Popcollege. Daarnaast blijft hij veel in Nederland spelen, maar probeert ook z.s.m. in Belgie een nieuw netwerk op te bouwen om ook hier alle podia te laten trillen.

Momenteel geeft Edwin op verschillende plekken les en workshops op het gebied van drums en slagwerk, maar bovenal is hij vooral op het podium te vinden. O.a. bij: Patrick Le Duc, Hot Sushi, Voor Alsnog Live, Rockalicious, Pop College All Star band, Jess en talloze andere los-vaste-samenwerkingsverbanden.