NIEUWS

 


04-06-'10
PLD on the move

In navolging op vorig bericht, kan ik jullie melden dat we op donderdag 17 juni bij Giel Beelen in zijn ochtendshow op 3FM gaan spelen. Dit is natuurlijk een hele mooie kans voor ons om ons te presenteren voor een enorm publiek, dus daar hebben we wel zin in. Ondertussen is het album helemaal klaar en zijn de onderhandelingen met verschillende platenmaatschappijen in volle gang. De bedoeling is dat de plaat in het najaar van 2010 uit gaat komen. Daaropvolgend zullen er een aantal hele vette optredens aan komen, maar daarover later meer...

 


20-05-'10
Giel Beelen fan van Patrick Le Duc

Afgelopen maandag heeft Giel Beelen tijdens zijn ochtendshow op 3FM een deel van 'Bright Lights on the Radio' gedraaid van PLD. Hij was hier erg enthousiast over en bereidde zijn luisteraars er op voor dat ze hier binnenkort meer van zouden gaan horen. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. De plaat moet pas in oktober uitkomen, maar wij zijn ontzettend blij als dit nummer, wat uiteindelijk de single zal gaan worden, nu al op de radio wordt gedraaid. wellicht binnenkort meer hierover.

 


29-04-'10
Caf Bolle A-meezingsessie

Vanaf woensdag 5 mei zal ik iedere week te zien zijn in De Bolle in Tilburg, waar ik met een aantal mensen van de Rock Academie de "Bolle A-Meezing sessie" ga doen. Het is een soort van karaoke met live-band. Er zit een vaste band op het podium en de zangers en zangeressen komen gewoon uit de zaal. Iedereen kan meedoen. Wij zorgen voor een uitgebreid repertoire en als je een liedje wil doen dat er niet bij staat, kun je het van te voren aan ons laten weten, dan zorgen wij dat we hem kunnen spelen. Kom allemaal kijken bij de Grande Opening op 5 mei!!! En alle weken daarna natuurlijk. Voor meer info check: www.ameezingsessie.nl.

 


20-04-'10
Nieuwe videoclip Jess

De nieuwe clip van Jess is uit! Het is de clip van de song Rising up, die enkele weken geleden al uit kwam. TMF heeft hem al op de High Rotation Playlist geplaatst, klik hier om hem te zien. Ik speel helaas niet in de clip (hoewel er wel even een soort van lookalike voorbijkomt), maar ik heb wel de drumpartij ingespeeld.

 


12-03-'10
Nieuws-update

Een tijd geleden dat hier wat nieuws heeft gestaan, maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd in de tussentijd. Enkele weken terug is de nieuwe single van Jess uitgekomen, Rising Up heet de song. Hopen dat de radio hem een beetje op gaat pikken.

Ik heb wat geinvesteerd in gear. Zo heb ik een aantal bekkens aangeschaft, waaronder twee hele mooie 50's Zildjians (crash en ride) en een vintage Beverley drumkit, die ik momenteel aan het opknappen ben.

Tenslotte heb ik er weer een nieuwe band bij: Irma. Dit is een band rondom zangeres Irma van Pamelen, die ik al jaren ken als hele goede vriendin, studiegenoot aan de Rock Academie, huisgenoot voor een jaar en backing vocaliste bij Jess. Irma is nu samen met een aantal songwriters (o.a. Joop Janssen en Marlon penninkhof) een eigen album aan het schrijven en opnemen. In de live-band spelen verder Tom Veugen op gitaar, Pitt de Jongh op bas en Joop Janssen op toetsen en gitaar, op backing vocals hebben we de lieftallige dames Lotte Nobelen en Eveline Vroonland. Op 22 maart staat een eerste gig gepland met deze band, Dan studeert Irma af aan de Rock Academie, dit vindt plaats in Paradox, Tilburg.

Tot zover weer deze nieuwsupdate, eens kijken of ik het de komende tijd wat beter bij kan houden.

 


27-10-'09
Videoclip Jess

Check snel de media-sectie van deze website voor de splinternieuwe videoclip van de eerste single van Jess: Shut up (and kiss me!). Ook kun je hier een compilatie zien van de bandpresentatie, die ik laatst met PLD deed.

 


11-10-'09
Eigen oefenruimte Jess

Met de band van Jess hebben we kort geleden onze intrek genomen in een eigen oefenruimte in het zuiden des lands. HIer kunnen we altijd gratis terecht en zullen we de komende tijd hard gaan werken aan onze set voor de clubtour die er aan zit te komen vanaf februari. Joop heeft deze ruimte omgetoverd tot een waar paradijs!! Zie hier de foto:

Ik heb hier mijn Aria-setje neergezet, dat ik een tijdje terug voor €6,- kocht op Marktplaats en toen zelf heb opgeknapt en met een mooie retro-bloemenprint heb bekleed. Tijdens de repetities bleek dit setje toch wel erg vet te klinken voor de nummers van Jess, dus binnenkort gooi ik er nog even nieuwe vellen op en dan zullen jullie me voortaan bij Jess kunnen zien spelen met een geweldige kit van €6,- Haha. hier nog een fotootje van deze kit:


09-10-'09
PLD doet voorprogramma Blf!

Afgelopen zaterdag deden met Patrick Le Duc een bandpresentatie in Cultuurpodium De Spot in Middelburg. Dit was een groot succes. De zaal zat goed vol en iedereen was enthousiast. Zo ook de aanwezige Peter Slager en Paskal Jakobsen van Blf, die Patrick een half jaar geleden 'ontdekt' hebben en met hem een album zijn gaan maken. Zij hebben ons nu gevraagd om hun voorprogramma te verzorgen in de Dommelsch zaal van 013 op 25 november a.s. Hier zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Er zijn nog kaarten te verkrijgen via www.013.nl.


19-09-'09
Videoclip Jess

Komende dinsdag 22 september gaan we met de Jess-band een videoclip schieten in Amsterdam voor de eerste single 'Shut up and kiss me'. Deze single zal eind oktober worden gereleased. Wil je erbij zijn en zelfs meespelen in de clip neem dan even contact op met info@jessmusic.nl

Na deze opnames moet ik snel terug naar Tilburg om daar mijn diploma van de Rock Academie in ontvangst te nemen, want het is nu helemaal officieel: ik ben afgestudeerd!!


19-09-'09
Nieuwe filmpjes

In de media-sectie op deze website staan een hoop nieuwe filmpjes! Zo staat er n van het optreden met Jess laatst in Paradiso en daarnaast een aantal opnames van de afstudeerpresentatie van Kai Liebrand en mijzelf in 013, Tilburg. Check het snel!


18-09-'09
Platendeal voor Jess!

Jess heeft een platendeal getekend!! Lees hier wat zij er zelf over schrijft op haar eigen website:

4 jaar geleden begon ik met de pre-productie van "All Hands Filled With Joy". Volgens mij roep ik al 4 jaar dat de plaat in de winkels komt te liggen (je moet een beetje in jezelf geloven, nietwaar?). Nu is het dan eindelijk zover, nu mag ik het ook eindelijk verklappen:

Ik heb met de band een platen- en managementdeal getekend bij Bladehammer (Menno Timmerman, Gerry v/d Zwaard & Ruud Kooijman, Sony ATV);

"All Hands Filled With Joy" komt op maandag 19 oktober 2009 officieel uit. Dat betekent dat ie te koop is in de winkels, I-tunes, etc. Mocht je de cd al hebben gekocht bij een optreden of via de website, no worries, er zijn 2 dingen verandert: nieuw cd-boekje (echt supermooi en keiprofi!) en er staat 1 liedje extra op;

Eind oktober 2009 wordt de eerste single "Shut Up (and kiss me!)" uigebracht, de videoclip gaan we volgende week schieten in Amsterdam. Wil je bij de opnamens zijn en ook met je kop in beeld komen, stuur me dan ff een mailje (info@jessmusic.nl)

Als je mij wilt benaderen voor een optreden, dan mag je vanaf nu contact opnemen met mijn eigen persoonlijke booker (vet h?!). Zijn gegevens: Maarten Middendorp * maarten@angrypepper.nl * +31 6 51901356

Voor overige vragen/informatie kun je vanaf nu contact opnemen met mijn management, hun gegevens vind je hierboven. En het lijkt me duidelijk dat als je mij persoonlijk iets wilt vragen, of n van de bandleden, dan kun je uiteraard gewoon mailen naar info@jessmusic.nl, krabbel me op hyves, schrijf op mijn facebook-muur, volg me op twitter en wordt vriendjes met me op myspace! 

Check de nieuwe bandpagina, met alle info over de fanastische muzikanten die me live begeleiden. Dus wil je weten wat Edwin zijn favoriete drankje is (Mayonaise!) en wil je zien hoe goed Pitt Mariah Carey na kan dan, nou ja, goed, dat kan dan dus nu... hihi


17-09-'09
Bandpresentatie Patrick Le Duc

Het is zover! Zaterdag 3 oktober speelt PLD in De Spot in Middelburg. We hebben er ontzettend veel zin in en het begint allemaal om 20u30. Als je hierbij aanwezig wilt zijn kan je reserveren via de website van De Spot www.despotmiddelburg.nl en via www.patrickleduc.nl. Maar natuurlijk kan je ook kaarten aan de deur kopen op de avond zelf. Graag zien we je op 3 oktober in Middelburg!12-09-'09
Sean Walsh Band gaat uit elkaar :(

Vandaag is een bijzondere beslissing genomen: Kai en ik gaan stoppen bij de Sean Walsh Band. Het wordt tijd om ons op nieuwe projecten te gaan richten. We willen graag benadrukken dat er absoluut geen sprake van ruzie is. Sterker nog: Kai en ik maken alle optredens van dit jaar nog af en als er voor dit jaar nog nieuwe shows worden gepland, doen we die ook gewoon mee.

Sean wil weer heel veel in kroegen gaan spelen, maar Kai en ik hebben door andere projecten geen tijd om ons hiervoor 100% beschikbaar te kunnen stellen. Daarom is besloten dat Sean vanaf 2010 met andere muzikanten verder gaat.

Deze beslissing voelt een beetje raar, maar af en toe is het goed om weer eens op iets anders te gaan focussen. De afgelopen 4 jaar heb ik met heel veel plezier in de Sean Walsh Band gespeeld. We hebben een hoop toffe dingen meegemaakt, zoals tourtjes in o.a. Polen, IJsland,Oostenrijk, Engeland, Ierland, Duitsland, heel veel gigs in Nederland, twee albums, waar ik nog steeds erg trots op ben, een hele vette videoclip, gigs bij o.a. 3FM en een Duitse talkshow, een hele hoop late nachten samen in de kroeg en nog veel.

Ik wens Sean dan ook alle geluk en succes met zijn nieuw te vormen band in de toekomst.


24-08-'09
Een hele hoop nieuws
Het is een hele tijd rustig geweest op deze nieuws-pagina, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is, ik was alleen te druk en te lam om het bij te houden. Maar nu dus even een opsomming.

Ik heb weer een tweetalnieuwe bands, waarvan ik de vaste drummer ben. De eerste is Rutger. Dit is een band rondom singer-songwriter Rutger Dijkhuizen met wie ik ook al in het Fruity Mayer Trio speelde. Repetities moeten nog beginnen, maar dat zal niet lang meer duren. Hier speel ik verder samen met gitarist Bram Dorelijers en (verrassend) mijn Basmaatje Kai Liebrand.

De tweede band is Patrick le Duc, een band rondom de gelijknamige Zeeuwse singer-songwriter. Deze zanger-gitarist is ontdekt door Peter Slager en Paskal Jakobsen van Blof, die met hem een album aan het opnemen zijn. Na audities ben ik aangenomen als drummer voor de live-band, wederom samen met mijn basmaatje Kai Liebrand en met Gitarist Angelo de Rijke (die je kunt kennen als (ex-)gitarist van Anouk). Repetities zijn inmiddels begonnen en het belooft echt een hele vette band te worden. Op 3 oktober staat een bandpresentatie gepland in Cultuurpodium De Spot in Middelburg.

Verder heeft Janneke Steffens alias Jess inmiddels een platendeals getekend bij dezelfde mensen die o.a. achter het succes van Sabrina Starke zitten. Dus dat belooft niets dan goeds voor het komend jaar.

Ook heb ik een nieuwe bus gekocht. Dat zal veel mensen geen zak interesseren, maar ik vind hem zelf zo vet dat ik hier toch even een foto'tje plaats.

Het gaat om de linkse op deze foto. Het is een Ford Transit uit '66, die tot '97 in gebruik is geweest bij een vrijwillig brandweerkorps in Duitsland. Op deze foto staat hij naast de Ford Transit ambulance uit '84 van een vriend van me. De komende tijd ga ik hem helemaal opknappen (en een klein beetje pimpen).

Zo, dat was de update weer. Hopelijk binnenkort weer meer nieuws, want er staan een hoop toffe dingen te gebeuren de komende tijd.


29-06-'09
Geslaagd!!
Het is gelukt!! Kai en ik hebben ons afstudeerproject aan de Rockacademie met succes afgerond. De zaal zat helemaal vol, evenals het podium (er werkten 17 muzikanten mee in vier verschillende bezettingen). Er zat een goede opbouw in en het dak ging er vanaf. Onze examinatoren waren superenthousiast. De afterparty was ook erg gezellig, alleen weet ik daar niet heel veel meer van. Binnenkort zul je op deze site een aantal filmpjes kunnen vinden van deze avond.


01-06-'09
Afstudeerpresentatie 23 juni 013
Op 23 juni is het zover, Kai Liebrand en ik gaan pogen onze studie aan de Rockacademie af te sluiten met een afstudeerpresentatie in de kleine zaal van 013. Er doen een hoop muzikanten mee die we tijdens onze studie binnen en buiten de RA hebben leren kennen. Zo verlenen onder ander Sabine, Jess en Sean Walsh Band hun medewerking aan deze show. We hopen op een volle zaal, dus kom allemaal kijken en neem al je vrienden, familie en toevallige voorbijgangers mee.

De entree is gratis en het begint om 19:30u

Na onze show vindt op dezelfde locatie de afstudeerpresentatie plaats van drummer Wouter Rentema met o.a. zijn band GEM.

Hopelijk allemaal tot de 23e!!


31-05-'09
Www.ritmesectie.nl online!!
In mijn bus op de nachtelijke terugweg van een gig met Sean Walsh Band, kwam ik op het idee om de URL www.ritmesectie.nl te claimen. De al slapende naast mij in de auto zittende Kai Liebrand (mijn basmaatje) was meteen enthousiast (nadat ik hem had wakkergeslagen). De URL bleek nog vrij, dus we hebben hem direct vastgelegd. Er ging nog enige tijd overheen voordat ik tijd had er daadwerkelijk een website van te maken, maar nu is het dan zover: www.ritmesectie.nl is een feit. Check it out!!


10-05-'09
Nieuwe aanwinst
Een tijd terug kocht ik voor €6,- op marktplaats een heel oud Aria Drumkitje. Nadat deze een half jaar lang in een grote doos stof heeft staan happen, ben ik de afgelopen week druk bezig geweest om dit setje op te knappen. Ik heb eerst alle hardware verwijderd en daarna ook alle bekleding van de ketels getrokken (deze was echt in belabberde staat), om het kitje vervolgens opnieuw te bekleden met gordijnstof met een hele vette retro bloemenprint. Daarna alle hardware weer erop en een paar vellen en tot mijn verbazing klonk het setje nog hardstikke vet ook. Dus behalve als oefenkitje zul je me wellicht nog weleens met deze nieuwe aanwinst op het podium aantreffen. Hier alvast een paar foto's:


14-04-'09
Tour Polen gecancelled
Vanwege een brand in een daklozenopvang in het Poolse Kamien Pomorski, zijn er in heel Polen drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Laat dit nu net de eerste drie dagen van onze tour zijn. Omdat er nog maar twee dagen over blijven, hebben we besloten om deze tour te cancelen, hopelijk kunnen we later dit jaar alsnog naar Polen.


30-03-'09
Eerste videoclip Sean Walsh Band is uit!
De officiele videoclip van het nummer Mr Crankypants II van Sean Walsh Band is nu uit, check hem hieronder!! In de media-sectie van deze website vind je nog veel meer toffe filmpjes, o.a. twee nieuwe live-filmpjes van Jess in 013, Tilburg. Op deze filmpjes kun je me met mijn cajon in de weer zien.

 


07-03-'09
Evy-update
Mijn kleine nichtje begint zowaar al heel erg op haar oom te lijken. Die bril komt me bekend voor en ze weet na 11 dagen!! al hoe ze zelf een fles aan haar mond moet zetten.


26-02-'09
Nieuwe filmpjes online!
In de Media-sectie van deze website heb ik twee nieuwe filmpjes geplaatst. Het zijn de opnames van ons optreden in de FAB Late Night Club van de Berlijnse televisiezender FAB TV.


25-02-'09
Poland Tour 2009 SWB
We gaan met Sean Walsh Band weer op tour in het buitenland!! In april staat er een tourtje in Polen gepland, op dit moment zijn er twee gigs bevestigd, maar dat worden er hopelijk nog meer, wellicht pakken we op de heen- en/of terugreis nog een gig in Duitsland mee. Het avontuur kan weer beginnen.


22-02-'09
Ik ben oom geworden!
Dit keer geen nieuws van muzikale aard, maar vanochtend vroeg ben ik voor het eerst oom geworden!!! Mijn zus Franny en haar vriend Dennis hebben een prachtige dochter op de wereld gezet, genaamd Evy. Ik ben ontzettend trots! See for yourself:


19-02-'09
Afstuderen
Het eind van opleiding aan de Rock Academie begint in zicht te komen, vandaag is de datum vastgelegd voor de afstudeerpresentatie van mijzelf samen met bassist Kai Liebrand in 013, Tilburg. Op dit moment zijn we druk bezig om een programma samen te stellen en muzikanten te regelen die mee willen doen. En ding is zeker, een hele hoop muzikale vrienden die we in de afgelopen drieenhalf jaar hebben leren kennen, zullen meedoen. Schrijf dus alvast dinsdag 23 juni in je agenda. meer info volgt t.z.t.


18-02-'09
Cajon gekocht
Vandaag heb ik mjin gearlist uitgebreid met een cajon! (Voor de niet-kenners: dat is een houten kistje met een slagvlak met snaren er achter gespannen, je kunt hier allerlei klanken uit halen). Het is een "Schlagwerk La Peru Black Eyes", echt een te gek ding. Heel veel laag en een supermooie snaarrespons. Ik ben nu hard uit aan het proberen wat voor sounds ik er met mijn handen, brushes, hotrods, mallets etc. uit kan halen. De komende weken zal ik hem veelvuldig gebruiken tijdens de support die we met Jess doen voor Sabrina Starke in een aantal zalen in het Nederlandse clubcircuit.


12-02-'09
Hele vette recensie SWB
Op donderdag 5 februari j.l. speelden we met Sean Walsh Band in het prachtige Luxor Live in Arnhem als support voor levende blueslegende Julian Sas. Over deze avond is op de website van 3voor12 een erg toffe recensie verschenen, klik hier om hem te checken.


11-02-'09
Studio-opname Ana Criado
Gisteren ben ik met Ana Criado de studio ingedoken om haar nummer Dancing Shapes op te nemen. Op dit moment moeten er alleen nog wat backings worden ingezongen en dan kan het geheel afgemixed worden. Dit nummer zal verschijnen op een promotie-CD voor nieuw talent, die ieder jaar door deze studio (Volver Studio, Tilburg) wordt uitgebracht. Ik ben zelf erg benieuwd naar het resultaat, het zal binnenkort op deze site te beluisteren zijn.


28-01-'09
SWB op CD BUMA Cultuur
Het is alweer anderhalve week geleden dat Eurosonic/Noorderslag plaatsvond in Groningen. Zoals ieder jaar deelt BUMA Cultuur hier compilatie-CD's uit aan de aanwezige internationale muziekindustrie. Dit jaar is Sean Walsh Band n van de gelukkige bands om op deze staalkaart van de huidige Nederlandse rockscene te mogen staan. Het nummer "Mr Crankypants II" staat hier tussen nummers van o.a. Moke, Voicst, ZzZ, Jaya the Cat, Delain e.a.


13-01-'09
SWB in Duitse Talkshow
Gisterenavond heben we met de Sean Walsh band in Berlijn opnames gemaakt voor de FAB Late Night Show, een programma van de Duitse presentator Christiaan Oberfuchshube. Het was te gek. binnen 23 uur op en neer naar Berlijn om even twee nummers te spelen, maar het was zeker de moeite waard. Op 29 januari om 22:30u wordt de show uitgezonden. Het is dan live te streamen op www.fab.de of je houdt deze site in de gaten, waar binnenkort de youtube filmpjes zullen verschijnen.


03-01-'09
Gelukkig Nieuwjaar!
Allereerst een gelukkig nieuwjaar aan iedereen! Muzikaal gezien heb ikzelf een erg mooi jaar achter de rug. Heel veel gespeeld, met Sean Walsh Band een nieuwe plaat uitgebracht en een platendeal getekend met Corazong Records. En ons landelijk radio-debuut gemaakt live op 3FM.
Komend jaar begint al goed met het TV-debuut diezelfde band, maar dan in Duitsland. Op 12 januari spelen we in de TV-show FAB Late Night Club. Gepresenteerd door het Duitse equivalent van Gordon, dat beloofd wat!! Verder ga ik komend jaar afstuderen aan de Rock Academie en ga ik vooral weer heel veel spelen. Ik hoop jullie te zien bij n van de gigs.


04-12-'08
Afstuderen Ana Criado
Op zaterdag 13 december beginnen de repetities voor het afstudeerproject van singer-songwriter Ana Criado. Zij studeert na 5 jaar af aan de Rock Academie in Tilburg. In mei 2007 speelde ik reeds met Ana op een tour door Duitsland en viel daarna een aantal keer in voor haar eigen vaste drummer bij gigs in Nederland. Ik ben erg blij dat ze mij heeft gevraagd voor haar afstuderen. Samen met Yoshi Breen (toetsen/backing vocals), Ronald de Jong (electrische contrabas) en Jeroen Kurpershoek (basgitaar), zal ik haar op 20 januari gaan begeleiden in 013, Tilburg. Ana zal zelf de lead-vocals en gitaar voor haar rekening nemen.


19-11-'08
Eindelijk een eigen website
Het zat al 2 jaar in de planning, maar het kwam er maar niet van, wegens tijdgebrek. Tijdens een aantal vrije dagen op een tourtje in de UK met de Sean Walsh Band kwam het er dan toch eindelijk van: mijn eigen website. Hij is nog niet helemaal volledig, maar de komende tijd zullen alle gaten opgevuld worden.